Vijesti

Svjetski dan zdravlja

Četvrtak, 07 april 2016.

Savjetovalište za mlade Doma zdravlja Tivat ,povodom Svjetskog dana zdravlja, održalo je radionicu na temu Zdravi stilovi života, higijena je pola zdravlja, zdravi zubići, za djecu za učenike trećeg razreda OŠ " Drago Milović".

Radionicu je otvorila direktorica Doma zdravlja dr Snežana Matijević, a predavači su bili dr Stevovič Danica, pedijatar i dr Ivana Anđelić  stomatolog.

Ovo je jedna od niz radionica koje se održavaju na ovu temu ,i uz veliko zadovoljstvo djece ,jako edukativno i interesantno.

Sa zadovoljstvom možemo istaći da je i saradnja sa OŠ "Drago Milović", kao i razumijevanje direktora te ustanove, zajedno sa svojim kadrom, u velikome pospješuje rad na edukaciji djece kroz Savjetovališta.

Uručeni ključevi medicinarima

Subota, 26 mart 2016.

Predsjednica sindikalne organizacije Doma zdravlja Violeta Račić i direktor stambene zadruge „Zdravstvo“ presjekli su danas vrpcu i uručili ključeve korisnicima 24 stana u novoj zgradi koja je izgrađena u centru Radovića.

 

„Trideset godina nije rješavano stambeno pitanje zaposlenih. Za nas je danas veliki dan jer 24 radnika dobijaju stanove u ovoj zgradi. Projekat je vodio sindikat Doma zdravlja u saradnji sa Stambenom zadrugom. U pregovorima smo da još jedna zgrada iste kvadrature, 1.500 kvadrata bude izgrađena na lokaciji do ove gdje se nalazi postojeća ambulanta“, rekla je dr Snežana Matijević, direktorica tivatskog Doma Zdravlja.

 

Prema njenim riječima cijena kvadrata bila je 680 eura, a opština je plac oslobodila plaćanja naknade za komunalije. U prizemlju nove zgrade tivatskih medicinskih radnika u Radovićima, predviđen je prostor za novu ambulantu. Do opremanja nove, u što Dom zdravlja treba investirati oko 80.000 eura, adaptiran je prostor u Domu kulture u Gošićima. „U okviru ove zgrade planirana je ambulanta. Vrlo brzo predstoji rušenje stare ambulante i početak radova na izgradnji nove zgrade“, najavila je dr Matijević.

 

Investicija je bila vrijedna 900.000 eura bez vrijednosti placa i komunalija, a izvođač radova bio je DOO „Montasinženjering“ iz Podgorice.

Svjetnica ministra zdravlja Nataša Žugić čestitala je radnicima tivatskog Doma zdravlja i najavila slične projekte i u budućnosti. „Najveće je zadovoljtsvo zaposlenih kojima su uručeni ključevi. Tim je veće i zadovoljstvo svih nas što zaposlenima i njihovim porodicama rješavamo egzistencijalno pitanje“, istakla je Žugićeva.

 

„Uloženo je dosta napora i stambene zadruge i sindikalne organizacije i opštine. Stmabena zadruga svakim danom opravdava svoje postojanje. Osim 107 stanova u Podgorici, gradimo evo i u Radovićima. Ovdje bi trebalo da počne izgradnja novog objekta i da se adaptira prostor za novu ambulantu. Očekujemo da ćemo nastaviti radove i u Nikšiću i drugim gradovima“, rekao je direktor Stambene zadruge „Zdravstvo“, Vladimir Pavićević.

 

Sekretarka sekretarijata za društvene djelatnosti, Dubravka Nikčević rekla je da će opština i u narednom periodu podržavati ovakve projekte rješavanja stamebnih pitanja zaposlenih. „Podržavaćemo rješavanje egzistencijalnih pitanja zaposlenih u državnim organima, javnom sektoru i lokalnoj upravi, tako i penzionera i korisnika segmenta socijalnog stanovanja. Opština Tivat će izaži u susret svima i da rješavanje stambenog pitanja učini što više pristupačnim“, rekla je Nikčevićeva.

DZ Tivat - maksimalno prilagođen OSI i teško pokretljivim pacijentima

Četvrtak, 10 mart 2016

Dom zdravlja u Tivtu je zdravstvena ustanova koja se trudi da osobama sa invaliditetom olakša prilaz i preglede u adekvatnim uslovima. Tako je postala jedina u Crnoj Gori koja je u potpunosti prilagođena takvoj populaciji. Zgrada je već opskrbljena panoramskim liftom, rampom ispred ulaza, prilagođenim toaletom, novim ginekološkokim stolom, a uskoro i novim ultrazvukom tako da ispunjava visoke standarde, na zadovoljstvo pacijenata .

Najzaslužniji za to je menadžment zdravstvene ustanove na čelu sa direktoricom prof. dr Snežanom Matijević.

 

“Moram da kažem da sam se sa svojim saradnicima trudila od početka da ovaj Dom zdravlja prilagodim osobama sa invaliditetom.

Sa tim planovima krenuli prije pet-šest godina, a evo sad mogu da kažem da smo ispunili sve zahtjeve, ispunjavamo sve uslove i da smo jedna od rijetkih zdravstvenih ustanova koja ispunjava sve uslove da osobe sa invaliditetom zaista mogu ovdje da završe sve što im treba”.

 

 

O matičnim ćelijama u Domu zdravlja

Četvrtak, 03 mart 2016.

Povodom 8. marta, Madjunarodnog dana ženskih prava, savjetovališta tivatskog Doma zdravlja priredjuju odgovarajuće aktivnosti sa akcentom na zdravstvenu zaštitu žena.


Dr Zoran Miljanović koji vodi Savjetovalište za trudnice, organizuje danas od 10 sati predavanje u sali za sastanke Doma zdravlja Tivat.

Gosti će biti predstavnici belgijsko - holandske kompanije Cryo save iz Podgorice sa temom “Matične ćelije”.

Snežana Matijević i dalje na čelu Doma zdravlja 

Utorak, 01 mart 2016

Ministar zdravlja Budimir Šegrt je, saglasno ovlašćenjima koja su propisana novim Zakonom o zdravstvenoj zaštiti, donio Odluku o imenovanju direktora 15 Domova zdravlja, pet Opštih i dvije Specijalne bolnice i Zavoda za transfuziju krvi.

 

Za direktoricu Doma zdravlja Tivat Šegrt je ponovo imenovao dr Snežanu Matijević koja je i dosad uspjepno obavljala ovu funkciju.

Postupak odlučivanja za imenovanje direktora dva Doma zdravlja, bolnice u Beranama i Zavoda za hitnu medicinsku pomoć je u toku, saopštavaju iz Ministarstva zdravlja.

 

Konkurs će biti ponovljen za direktore nikšićke bolnice, Specijalne bolnice Dobrota i Doma zdravlja u Heceg Novom.

 

 

Počinju sistematski pregledi za upis prvaka

Srijeda, 24 februar 2016.

Iz dječijeg dispanzera tivatskog Doma zdravlja javljaju da sistematski pregled za upis djece 2010. godišta u osnovnu školu, počinje od ponedjeljka 29. februara.

Pregledi će se obavljati svakog radnog dana od 8 do 11 časova do kraja marta. Potrebno ponijeti zdravstvenu knjižicu djeteta.

Dom zdravlja Tivat još prilagođeniji OSI

Srijeda, 03 februar 2016

Odjeljenje ginekologije tivatskog Doma zdravlja bogatije je za još jedan moderan aparat, koji je bio neophodan ovoj zdravstvenoj ustanovi.
Riječ je o ginekološkom stolu, koji je osposobljen za preglede osoba sa invaliditetom (OSI), slabo pokretnih i starijih.


Dotrajalu opremu, staru više od 30 godina, zamjenio je novi ginekološki sto,koji će da olakša sam pregled pacijentkinja i rad osoblja na ginekologiji.

 

Donaciju vrijednu 6.426 eura obezbijedila je Zajednica Mormona čiji su predstavnici Russell Westwood i Marjean Westwood, odgovorili na molbu direktorice Doma zdravlja, Prof.dr Snežane Matijević i menadžmenta ustanove.
 

Dom zdravlja u Tivtu na ovaj način nastavlja da pruža sliku ustanove, koja se trudi da osobama sa invaliditetom olakša prilaz i preglede u adekvatnim uslovima. Zgrada je već opskrbljena panoramskim liftom, rampom ispred ulaza, te prilagodjenim toaletom, tako da još i sa novim ginekološkokim stolom ispunjava visoke standarde, na zadovoljstvo pacijenata .

 

 

Oči su ogledalo duše, a zubi ogledalo zdravlja

Ponedjeljak, 30 novembar 2015

U cilju što kvalitetnijeg i kulturnijeg odgovora na zdrave stilove živote,zdravlja i blistavog osmjeha direktorica Doma zdravlja u Tivtu profesor dr. Snežana Matijević specijalista preventivne i dječje stomatologije i dr. stomatologije na doktorskim studijima Ivana Anđelić, obišle su predškolske i školske ustanove u Tivtu.

 

Mališani predškolske ustanove "Bambi" kao i mališani privatnih predškolskih ustanova, niži razredi osnovne škole "Drago Milović" i " Branko Brinić" su sa velikim interesovanjem i ujedno i oduševljenjem pomno pratilii predavanje i savjete koji su dobijali od pretpostavljnih.

Kako, kada i na koji način prati zubiće, kako i koliko često treba obilaziti stomatologa, kako prepoznati problem i bol zubića i na još mnoga slična pitanja dječica su mogla i imala mogućnosti da nađu odgovor.

 

Uz prikladnu demonstraciju pravilnog pranja zubića i pravilna upotreba četkice, kao i lična higijena su osnovni motiv obilaska dr.stomatologije Doma zdravlja..

 

Višegodišnja odlična saradnja  Domom zdravlja u Tivtu i svim špredškolskim i školskim ustanovama, rezultira sa još jednim  bogatijim iskustvom, u kome kao i uvijek naša DJECA - PACIJENTI na prvom mjestu.

Da stomatolozi, kao i svi drugi zdrvstveni radnici, nisu osobe koje sa svojim bijelim mantilima ukazuju na srah, koji je nesvjesno postojan i u dječici, vec da su samo ljudi koji pružaju pomoći, znaju kako da ih nauče da se sa blistavim osmjehom, zdravim zubićima, ljepše i zdravije živi.

Povodom 8. marta, Madjunarodnog dana ženskih prava, savjetovališta tivatskog Doma zdravlja priredjuju odgovarajuće aktivnosti sa akcentom na zdravstvenu zaštitu žena.


Dr Zoran Miljanović koji vodi Savjetovalište za trudnice, organizuje danas od 10 sati predavanje u sali za sastanke Doma zdravlja Tivat.

Gosti će biti predstavnici belgijsko - holandske kompanije Cryo save iz Podgorice sa temom “Matične ćelije”.