Vijesti

TELEVIZIJA CRNE GORE MEDIJSKI SPONZOR DOMU ZDRAVLJA U TIVTU, SAVJETOVALIŠTU ZA MLADE NA DAN BORBE PROTIV KARCINOMA DOJKE 24.10.2012 GOD. 

TVCG JE ODOBRILA I KAO MEDIJSKI SPONZOR ĆE U SVOJIM NAJUDARNIJIM TERMINIMA, DANA 24.10.2012, EMITOVATI VIDEO SPOT KOJI SU VOLONTERI SAVJETOVALIŠTA ZA MLADE UZ, VELIKO ANGAŽOVANJE MEDICINSKE SESTRE ANGELINE USKOKOVIĆ, RADILI NA REALIZACIJI, IDEJI I SNIMANJU SPOTA... 

ZAJEDNO SA TVCG DOM ZDRAVLJA TIVAT ŽELI PRENIJETI ŠTO ŠIROJ JAVNOSTI DA SU PREVENCIJA I ZDRAVSTVENA KULTURA SVAKOG ČOVJEKA NEŠTO ŠTO MORA STOJATI NA PRVOM MJESTU - SAOPŠTENO JE IZ SAVJETOVALIŠTA.

 

Radna posjeta ministra Radunovića Tivtu

Subota, 22 Septembar 2012 13:33

U radnoj posjeti Tivtu danas je boravio ministar zdravlja Miodrag Bobo Radunović. Nakon sastanka sa gradonačelnikom Miodragom Kankarašom i rukovodstvom Doma zdravlja u ovoj ustanovi održana je press konferencija: „U Tivat sam došao na poziv gradonačelnika Miodraga Kankaraša i predsjednice sindikalne podružnice Doma zdravlja Violete Račić. Jutros smo prisustvovali akciji „Biciklizuj svoj grad“ koju sprovodi grad Tivat. To se uklapa u našu strategiju da forsiramo zdrave stilove života.

Na sastanku sa menadžmentom Doma zdravlja razgovarali smo o kvalitetu zdravstvene zaštite , jer zdravstvo i zdravstveni sistem u Tivtu mora da prati razvoj grada Tivta. A kao što znate Tivat se razvija neslućenom brzinom.

U razgovoru sa sindikatom Doma zdravlja riješili smo neke dileme, riješili ono što smo počeli prije tri godine. Želelji smo da valorizujemo prostor u Radovićima. Željeli smo da otvorimo prostor za pružanje zdravstvenih usluga, sa dvije ambulante, stomatološkom ordinacijom i apotekom.

A takođe i da se izgradi objekat za stanovanje. U Tivtu je već napravljena lista i tu je 17 ljudi koji bi trebalo da riješe stambeno pitanje.

Opština Tivat će nas osloboditi plaćanja komunalija. Projektovano je da se na tom prostoru izgradi poslovno stambeni objekat sa blizu 4 hiljade kvadrata. Tu možemo riješti stanove za zaposlene u Domu zdravlja i u Zavodu za hitnu medicinsku pomoć.

Nakon odluke Vlade od prije nekoliko dana već sljedeće nedjelje može se krenuti u realizaciju ovog projekta. Što se tiče kvaliteta zdravstvene zaštite kao ministar izražavam zadovoljstvo kvalitetom, kao i onim što se radi tokom sezone.

I Dom zdravlja i Hitna medicinska pomoć opravdali su očekivanja i sada je na nama da stvorimo uslove za još kvalitetniji razvoj. 

Dva ljekara iz pedijatrije su na specijalizaciji, dali smo specijalizaciju i ljekaru sa ginekologije.

Od opreme Dom zdravlja će vrlo brzo dobiti digitalni kolposkop i spirometar, što mu je nedostajalo“ – rekao je ministar Radunović. „Zajedno smo sa ministrom pogledali šta se radi na polju zdravstvene zaštite u Tivtu. Ambicija lokalne uprave je da neki segmenti života u gradu, koji nisu pod direktnom ingerencijom lokalne samouprave prate razvoj grada, ne samo kad je u pitanju zdravstvena zaštita, nego kad su u pitanju i neki drugi segmenti. Izražavam zadovoljstvo što su razmišljanja Ministarstva zdravlja i lokalne uprave identična i da ćemo narednih godina raditi na što kvalitetnijoj zdravstvenoj zaštiti, ne samo mještana nego i gostiju Tivta.

Naravno, uz kadrovsko jačanje Doma zdravlja koji treba da prati razvoj grada i sve ono što će se u njemu ubuduće dešavati“ – rekao je gradonačelnik Kankaraš. „Posebno želim da se zahvalim ministru i lokalnoj upravi, jer sve smo radili zajednički.

Zajednička volja je bila prisutna. Radujem se da ćemo dobiti kolposkop i spirometar, što nam je bilo neophodno. Današnji razgovor urodio je plodom i kad je u pitanju stambena problematika. A to je bio veliki problem. Zahvaljujem mojim kolegama koji su odgovornim radom podigli kvalitet zdravstvene zaštite na veći nivo“ – rekla je direktorica Doma zdravlja dr Snežana Matijević „Ja sam imala obavezu prema radnicima Doma zdravlja da pozovem, ministra da razjasnimo neke nejasnoće oko stambene problematike.

Ministar se odazvao i ja mu se zahvaljujem. Pokazao je da drži obećanje. Razgovarala sam i sa predsjednikom opštine koji je potvrdio sve ono što je rekao 2008. dodine. Znači da tu nema nesporazuma i da će se radnici obezbjediti stambeno.

se u to ime zahvaljujem i menadžementu i ministru i predsjedniku opštine“ – rekla je predsjednica sindikata Doma zdravlja Violeta Račić.

 

Video spot Tivćana u programu TVCG

Srijeda, 24 Oktobar 2012 08:37