Vijesti

Dodjela novogodišnjih paketića u Dom zdravlja Tivat

Srijeda, 29 decembar 2021

djeda mraz.jpg

Saopštenje

Ponedjelajk, 16 novembar 2020

covid-19-2-800x500-1.jpg

Poštovani sugrađani i sugrađanke, imajući u vidu da je od 16.11.2020. u našoj ustanovi izvršena reorganizacija rada o čemu je javnost već informisana, obavještavamo građane i građanke Tivta, kao i cjelokupnu javnost da smo u cilju boljeg funkcionisanja ustanove obezbjedili nove brojeve telefona putem kojih će pacijenti moći da dobiju sve potrebne informacije.

Novi brojevi telefona su:

  1. 067 076 632 - za prepisivanje redovne terapije, zakazivanje pregleda i dobijanje uputa.

  2. 067 082 744 - za sve informacije o vremenu i načinu rada COVID ambulante, kao i ostale informacije vezano za pacijente koji sumnjaju ili su pozitivni na COVID-19 koje će Vam dati medicinske sestre JZU Dom zdravlja Tivat

  3. 067 068 993  - za sve informacije o vremenu i načinu rada COVID ambulante, kao i ostale informacije vezano za pacijente koji sumnjaju ili su pozitivni na COVID-19 koje će Vam dati medicinske sestre JZU Dom zdravlja Tivat

Takođe, podsjećamo i na već postojeće brojeve telefona na koje građani mogu pozvati:

  • 067 059 953 - Epidemiologija ( 0-24h)

  • 032 671 774 - Opšta praksa (7-21h)

  • 032 671 981 - Opšta praksa (7-15h)

  • 032 673 256 - Dječji dispanzer (7-21h)

  • 032 677 350 - Ambulanta Radovići (7-14h)

S poštovanjem,

Dirtektorica JZU Dom zdravlja Tivat

Prof. dr Jasminka Anđelić

U susret novogodišnjim praznicima Dom zdravlja Tivat je i ove godine brinuo o našim najmlađim sugrađanima.

Djeci zaposlenih zdravstvenih radnika, Deda Mraz je izmamio osmjehe i uljepšao predstojeće praznike dodjelom novogodišnjih paketića.

 

 

 

 

Obavještenje

Petak, 26. jun 2020.god

hom1.jpg

Sa zadovoljstvom obavještavamo sve sugrađane i sugrađanke Tivta, kao i sve korisnike usluga  Doma zdravlja u Tivtu da su u našoj zdravstvenoj ustanovi zvanično otvoreni radovi u okviru projekta Energetske efikasnosti koji se realizije u saradnji između Ministarstva zdravlja i Ministarstva ekonomije, a finsnasira se od sredstava dobijenih od strane Međunarodne banke za obnovu i razvoj.

 

Za našu ustanovu su predviđeni građevinski-zanatski, mašinski, kao i elektro radovi. Što se tiče građevinsko-zanatskih radova, radiće se nova termoizolacija fasade i termoizolacija krova.   Kada su u pitanju mašinski i elektro radovi, ugradiće se novi termostatski ventili na radijatorima i novo hidraulučno balansiranje sistema, kao i ugradnja energetski efikasne rasvjete.

 

Ovaj projekat je od velike važnosti za našu ustanovu. Prvo, na ovaj način  ćemo smanjiti upotrebu električne energije i troškove za utrošenu električnu energiju, a sa druge strane, korišćenjem sistema energetske efikasnosti doprinosimo očuvanju životne sredine.

 

Na kraju, najznačajnije je to što ćemo našim zaposlenima omogućiti bolje uslove rada, a  pacijentima i pacijentkinjama koji budu posjetili našu ustanovu prijatniji ugođaj i bolju zdravstvenu uslugu. Predviđeni rok za završetak radova je do kraja 2020. godine.

 

 

                                                                                                          DIREKTORICA

                                                                                                    Prof. dr Jasminka Anđelić

 

 

 

 

Domu zdravlja Tivat uručen novi ultrazvučni aparat vrijedan 30.000 eura

Utorak, 11.februar 2019.god

DSC_1594_resize.jpg

Domu zdravlja Tivat danas je uručen novi ultrazvučni aparat za potrebe ginekologije, vrijedan 30.000 eura, koje je obezbjedilo Ministarstvo zdravlja.

“Dijagnoza i preventiva su pola izliječenja, tako da se radujemo i izražavamo zadovoljstvo. S obzirom na broj pacijenata, registrovanih žena i na obim posla koji je posebno povećan u ljetnjim mjesecima tokom turističke sezone, mislim da nam je dobro došao ovaj izuzetno  vrijedan aparat zadnje generacije, 4D tehnologijie.

Mi danas u Tivtu imamo registrovano oko 2.000 žena koje koriste naše zdravstvene usluge, bez prolaznih pacijenata,  kojima će od danas biti na usluzi  ovaj najsavremeniji ginekološki ultrazvučni aparat…” – kazala je između ostalog prof. dr Jasminka Anđelić direktorica Doma zdravlja Tivat.

Ona je ovom prilikom istakla saradnju sa Opštinom Tivat koja je preuzela inicijativu oko prikupljanja sredstava za nabavku još jednog ultrazvučnog aparata za internističku rentgen dijagnostiku, obzirom da je stari uređaj već dotrajao.

 

 

 

 

Dom zdravlja Tivat obilježava "Rozi" oktobar

Ponedjeljak, 21 oktobar 2019

P_UNCM-0919-Give-Back-Blog-Image.png

Nastavljajući tradiciju prethodnih godina, i ove godine Dom zdravlja Tivat, u saradnji sa opštinom Tivat organizuje akciju, kojom obilježava „rozi“ oktobar- mjesec borbe protiv karcinoma dojke.

U cilju prevencije i ranog otkrivanja karcinoma dojke, bolesti koja se može pobijediti ukoliko se otkrije na vrijeme, organizovani su preventivni pregledi. Iz javne uprave prijavljeno je četrdesetak žena koje će obaviti ultrazvučni pregled dojki, a ukoliko dijagnostika to zahtjeva, biće im urađeni i pregledi na novom mamografu u našoj ustanovi.

Obzirom da se svake godine u Crnoj Gori registruje značajan broj oboljelih od raka dojke, ovakve akcije, preventivnog karaktera su izuzetno bitne. Stoga, pozivamo sve naše sugrađanke, koje su zainteresovane za ovaj pregled, da se jave svom izabranom doktoru, koji će im zakazati pregled kod specijaliste. 

Rotari klub uručio kolposkop Domu zdravlja Tivat

Utorak, 04.jun. 2019.god

IMG_20190604_122101-1.jpg
IMG_20190604_122635-1.jpg

Članovi Rotari kluba Kotor uručili su danas tivatskom Domu zdravlja, odjeljenju ginekologije, kolposkopski aparat, vrijedan 7 000 eura, koji je glavni faktor za rano otkrivanje karcinoma grlića materice.

Predsjednik Rotari kluba koji pokrija područje Boke, Rajko Čavor, pozdravio je prisutne i objasnio da je kolposkop poklon od donacija prikupljenih na balu pod maskama koji je održan u februaru ove godine.

„Rotari klub Kotor postoji već dvije godine, najmladji smo u distriktu ali smo već prepoznati po mnogobrojnim humanitarnim akcijama.

Bal pod maskama je simbol našeg humanitarnog rada. Ove godine smo se odlučili da od prikupljenih sredstava doniramo aparat Domu zdravlja Tivat. Duži vremenski period smo se pripremali za jednu ovbakvu akciju kojoj su se sa zadovoljstvom priključila mnogobrojna preduzeća, pojednici i 120 zvanica na balu, koji su plaćanjem ulaznica, maski i lutrije doprinijeli sakupljanju novca u iznosu 7.790 eura. Na naše veliko zadovoljstvo ovaj aparat danas je stigao u prave ruke, u Dom zdravlja Tivat“.

Aparat je radjen u Njemačkoj, po specijalnoj narudžbi i prati poslednju savremenu tehnologiju što će u mnogome pomoći radu ginekološke ambulante, a svakako doprinijeti zdravlju žena, kazala je sekretarka Rotari kluba dr Ranka Krivokapić:

„Ovo je još jedna akcija u nizu koju smo uspješno realizovali.

Htjela bih se zahvaliti i gospodinu Marku Vujoviću predstavniku Inel medike iz Podgorice sa kojim saradjujemo evo drugu godinu. Pomenuti aparat je išao na izradu u Njemačku, pa Vam se u ime Rotari kluba zahvaljujem. Takodje još jednom želim da se zahvalim Domu zdravlja na gostoprimstvui da bude što manje dijagnoza koje nisu na dobroit naših žena“.

Dr ginekologije tivatskog Doma zdravlja, Julija Samardžić istakla je da je ovo značajna donacija koja će olakšati rad za tako osjetljivo područje kao što je zdravlje žena.

„Naravno da savremena tehnologija ima ogroman značaj, olakšava rad prvo ljekaru, a korist za pacijentkinje je velika. U današnje vrijeme kanceroza, otkirvanje lezija prije nego one postanu klinički značajne i uklanjanje takvih promjena, upravo za sve to će mi poslužiti jedan ovakav aparat. Savremena tehlogoja će mi dodatno omogućiti da memorišem, uporedjujem ranije nalaze, da pratimo, jer znamo da se kanceroze prate duži niz godina“.

Dr Renata Bergam Grandis kazala je da Rotari klub i dalje želi da radi na unapredjenju zdravstva i zdravstvenih usluga.

„Mi smo vrlo zadovoljni jer smo uspjeli da uradimo nešto za dobrobit naših struka i dobrobit pacijenata, žena i unapredjenje nataliteta.

Nadamo se da nećemo stati na ovome i da ćemo raditi na drugim planovima zdravstva“.

Tivatski Dom zdravlja u planu ima nabavku i novog ultrazvučnog aparata, uz pomoć Opštine i medjunarodne saradnje sa Rotari klubom, kako bi usluga bila kompletna i time značajno doprinijeli unapredjenju usluga ginekološke ambulante.