Ministar zdravlja je Odlukom broj 51-51/2016-203 od 23.11.2016.godine imenovao za  direktoricu JZU Dom zdravlja Tivat, prof.dr Jasminku Anđelić.

Jasminka Anđelić je na tom mjestu zamijenila dosadašnju v.d. direktoricu Jovanku Vučetić, koja je pokrivala to, od maja upražnjeno mjesto, nakon izbora bivše direktorice Doma zdravlja prof.dr Snežane Matijević za gradonačelnicu Tivta.

Jasminka Anđelić je doktor stomatologije, specijalista ortopedije vilica, rukovodilac je studijskog programa stomatologije na Medicinskom fakultetu u Podgorici, a za sobom ima višedecenijsko iskustvo rada u javnom i privatnom zdravstvenom sektoru. Anđelić je preko dvije decenije radila kao stomatolog u Domu zdravlja Tivat, a u periodu od 2006. do 2011.godine bila je i pomoćnica direktora te zdravstvene ustanove.

„Uložiću sve svoje napore da nastavim pozitivan trend konstantnog razvoja i unapređenja usluge koju Dom zdravlja pruža svim građanima Tivta, a koji je otpočela moja prethodnica“, istakla je prof.dr Anđelić, posebno naglašavajući važnost stalnog edukovanja zdravstvenih radnika i dodatnu angažovanost ustanove po pitanju prevencije i zdravlja mladih.

 

 

 

 

Međunarodni dan djeteta

Nedjelja, 20 novembar 2016

Povodom međunarodnog dana djeteta, koji se obilježava 20. Novembra, u Domu zdravlja Tivat organizovana je radionica na temu: „Ishranom i higijenom do zdravog i veselog djeteta“. Učesnici radionice bili su naši najmlađi sugrađani, predškolci  JPU „Bambi“, uz pratnju vaspitačica i glavne medicinske sestre vrtića.

Predavanju su prisostvali vd direktora DZ Jovanka Vučetić, pedijatrijska sestra Violeta Račić, dr Vjera Lipovac Usanović pulmolog i Biljana Popović poslovni sekretar Doma zdravlja.

Djeca su aktivno učestvovala u radionici, odgovarajući aktivno na pitanja predavača i time pokazujući koliko znanja imaju o zdravlju, zdravim navikama i sportu, zdravoj ishrani i higijeni.

Dr Vjera Usanović objašnjavala je djeci kako se pravilno održava higijena ruku, kako se trebaju ponašati kad su bolesni, i koliko loše pušenje utiče na njihova pluća kada su u društvu pušača, dok je sestra Violeta govorila o zdravoj ishrani,sportu i vakcinama.

Iako mali, naši drugari bili su veoma interaktivni po pitanju ovih tema i dali su nam mnoštvo zanimljivih i duhovitih i pitanja i odgovora.

V.d. direktora Jovanka Vučetić izjavila je da bi voljela da se ovakve radionice  organizuju svake godine i da postanu tradicija,jer ipak- djeca su naša najveća radost i naša budućnost.

Obilježen svjetski dan borbe protiv šećerne bolesti

Ponedjeljak, 14 novembar 2016

Povodom svjetskog dana borbe protiv šećerne bolesti 14. Novembra, u Sali za konferenciju Doma zdravlja Tivat, kao i svake godine, organizovana  je edukativna radionica na temu : „ Postprandijalna glikemija“, čiji su predavači bili dr.endokrinolog Igor Bjeladinović  i prim.dr Nada Kovačević, voditeljica savjetovališta za dijabetes JZU Doma zdravlja Tivat.

 

Pored razgovora o zdravom načinu života i zdravoj ishrani, Dr Igor Bjeladinović akcentovao je da je kod osoba sa dijabetesom i potencijalnim dijabetesom, mjerenje nivoa šećera u krvi dva sata nakon glavnog obroka od izuzetnog značaja, kako bi bolesnici održali normalan  nivo šećera.

 

Takođe je istaknuto da značajnu ulogu u prepoznavanju fizičkih simptoma visokog nivoa šećera u krvi ima i porodica oboljelog. Mnogobrojni građani, koji su prisustvovali ovoj edukaciji, imali su prilike da  postavljaju pitanja vezana za dijabetes i da međusobno razmjenjuju iskustva vezana za temu šećerne bolesti.

Donacija "Addiko" banke

Četvrtak, 29 septembar 2016

"Addiko" banka AD Podgorica 29.09.2016. godine, našem Domu zdravlja svečano je uručila donaciju, koja je zdravstvenim radnicima obezbjedila 56 mantila-uniformi sa diskretnim logom, u vrijednosti od 1.050 eura.

Svečanom uručenju prisustvovali su v.d. direktora DZ Tivat Jovanka Vučetić.

Šefica računovodstva Ana Lasić, glavna sestra Lidija Vujović, pedijatrijske sestre Violeta Račić i Vjera Janjatović, dok su predstavnici Addiko banke bili Petar Mihailović, direktor filijale u Tivtu i Miloš Miketić, direktor prodaje na malo Addiko banke.

Tom prilikom Jovanka Vučetić u svom obraćanju zahvalila se predstavnicima banke uz riječi:

 

„Želim da se zahvalim Addiko banci, jer su odabrali ovako lijep u human način da se predstave i našoj javnosti, i građanima Tivta, koji su korisnici naših zdravstvenih usluga. Takođe, smatram da treba ulagati u profesionalizam zaposlenih, a ovo je dobar način ulaganja i poslovnog ponašanja.“

 

 

 

 

Otvorena nova ambulanta u Radovićima

Ponedjeljak, 26 septembar 2016.

U ponedjeljak, 26. septembra 2016. godine, u novosagrađenom stambenom objektu u Radovićima, u okviru Doma zdravlja Tivat, otvorena je nova ambulanta. Vrpcu na vratima presjekli su ministar zdravlja Crne Gore prof.dr. Budimir Šegrt i predsjednica opštine Tivat prof.dr. Snežana Matijević.

 

Ambulanta, u kojoj će preko tri hiljade mještana MZ Krtoli i mnogobrojni turisti dobijati usluge primarne zdravstvene zaštite, površine je 200 kvadratnih metara, i u sklopu nje nalazi se: ordinacija za ljekara opšte prakse, injekciona soba, previjalište, stomatološka ordinacija, prostor za zubnu tehniku, čekaonica, kuhinja, mokri čvorovi, od kojih je jedan prilagođen osobama sa invaliditetom, te poslovni prostor koji je predviđen za apoteku. Treba napomenuti, da je ambulanta moderno i funkcionalno uređena i  da će u njoj ordinirati tim doktora za odrasle.

 

Na svečanom otvaranju v.d. direktora dipl. pravnica Jovanka Vučetić posebno se zahvalila Ministarstvu zdravlja, Fondu zdravstva Crne Gore, Opštini Tivat i kompaniji „Luštica Bay“, koji su u značajnoj mjeri obezbjedili finansijska sredstva za gradnju i opremanje objekta.

Šegrt: Dom zdravlja kvalitetna zdravstvena ustanova

Petak, 27 maj 2016.

Ministar zdravlja prof. dr Budimir Šegrt i direktor Fonda za zdravstveno osiguranje Sead Čirgić, sa saradnicima, boravili su danas u radnoj posjeti zdravstvenim ustanovama u opštinama Tivat, Kotor, Risan i Herceg Novi.
Cilj posjete je kontrola rada zdravstvenih ustanova i obezbjeđivanje adekvatnih uslova za kvalitetno i efikasno pružanje zdravstvene zaštite građanima i turistima tokom predstojeće turističke sezone.


Ministar je u Tivtu, osim obilaska Doma zdravlja i razgovora sa rukovodstvom te zdravstvene ustanove, razgovarao i sa predsjednicom Opštine, prof.dr Snežanom Matijević.

Kontinuirane medicinske edukacije (KME)

Petak, 08 april 2016

U skladu sa Planom i Programom Kontinuirane medicinske edukacije (KME) koji je usvojilo Ministarstvo zdravlja u Domu zdravlja Tivat, održana je radionica na temu "Jačanje kadrovskih kapaciteta u savjetovalištima za pružanje usluga promocije zdravlja korisnicima u oblasti unapređenja reproduktivnog zdravlja "  u savjetovalištima za mlade i reproduktivno zdravlje .

Radionice su održane za Savjetovališta Domova zdravlja Tivat i Kotor.

 

Predavači radionice u bili  prof.dr Agima Ljaljević i spec.socijalne medicine Sabina Ćatić ispred Instituta za javno zdravlje u Podgorici.

Sama organizacija i realizacija se pokazala kao odlična, što potvrđuje i jako dobar odaziv što od strane zaposlenika zdravstvenih ustanova, tako i drugih institucija.

 

 

 

 

Vijesti

Jasminka Anđelić na čelu tivatskog Doma zdravlja

Srijeda, 23 novembar 2016